dimarts, 29 de desembre del 2009

Les dones paquistaneses participen en el Pla Barcelona Interculturalitat

Les dones paquistaneses participen en el Pla Barcelona Interculturalitat

Un grup de dones paquistaneses de l’associació ACESOP ha participat a una trobada per respondre a les 5 preguntes del Pla i reflexionar, d’aquesta manera, al voltant de la convivència en la diversitat a la ciutat de Barcelona. “Si no participem, no hi ha diàleg i no ens coneixem, i la relació entre els ciutadans s’estanca”,han destacat les participants. “El diàleg porta a la tolerància”. Alhora, però, “no es pot demanar a gent que no té ni casa pròpia ni treball que trobi temps per participar; és normal que no pugui.”
    
  
La dificultat d’entendre l’Islam per part de la societat d’acollida també s’ha apuntat com una de les dificultats més importants a l’hora de la integració dels col•lectius que professen la religió musulmana. “La gent no entén que no hi ha res dolent en intentar mantenir el cos i l’anima neta; en el fet d’anar a la mesquita a dir que Déu és gran i que Mahoma n’és el seu profeta...”. Per aquesta raó s’ha afirmat que “la religió és un fet personal, que hem de ser lliures per vestir-nos com vulguem i ens hem de respectar tots entre nosaltres mateixos”.
    
    
Les dones paquistaneses presents a la trobada també han destacat que tenen moltes coses en comú amb altres dones de diferents nacionalitats: totes volen el millor per elles i pels seus fills, millorar l’escola, la seva educació i la formació, disposar d’uns bons centres de salut i espais per que puguin fer esport o esbargir-se.... Sobre aquestes coincidències i objectius comuns, han afirmat les dones presents, es podrien impulsar espais de trobada molt importants per cohesionar els barris i la ciutat.

http://www.interculturalitat.cat/sites/default/files/ACTA%20SESSIO%20PARTICIPATIVA%20DE%20DONES%20PAKISTANESAS%20-%20ACESOP.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada