dimarts, 14 de juny del 2011

Conferencia: "Movimientos Sociales en Pakistán" a cargo de Abid Hassan Minto,

Javed Ilyas Qureshi, Abid Hassan Minto, Rafael Bueno
 Fotografia:  Marta Marzal.
Conferència d'Abid Hassan Minto a Casa Asia de Barcelona.

Abid Hassan Minto és un dels referents del moviment d’esquerres del Pakistan i amb una llarga trajectòria en la defensa dels drets socials, ens aproparà a l’actualitat sociopolítica del Pakistan. 

En la conferència va parlar sobre el suport de l'esquerra de la Índia en la Independència del Pakistan. Un suport que segons Abid Hassan no ha estat ni reconegut ni conegut per part de la població pakistanesa.

Les dues dades que més em van colpir de la conferència van ser: com veu la estructura del Pakistan i l'analfabetisme en les àrees rurals. 

Va mostrar com el seu país és un país que és caracteritza per una estructura feudal. Segons Montu és aquesta estructura fa que:  "Les dones no son considerades com humans en aquestes societats feudals". Durant les preguntes és va preguntar sobre la situació de la dona al Pakistan hi va respondre que hi han alguns moviments de dones a les ciutats i també en les àrees rurals.

També va parlar sobre l'alfabetització al Pakistan. Va senyalar com hi ha per ell un decalatge entre les dades que dona al país i el que ell pensa. Al govern mostra un analfabetisme del 6% en les zones rurals i ell pensa que hi ha un 50%.

 Àgata Ylla.

Pàgines sobre Abid Hassan Minto:
http://minto.sapfonline.org/


http://en.wikipedia.org/wiki/Abid_Hassan_Minto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada