dissabte, 24 d’abril del 2010

Escolta la nostra veu. Documental fet per ATP sobre la comunitat pakistanesa que resideix a Barcelona.

"Les veus paquistaneses del Raval"

La secció jove de l'Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya presenta un documental en què relata la vida d'aquesta comunitat al nostre país.

Com digué Albert Khun, coordinador del projecte, durant la presentació a la seu de l'Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya (ATPC), 'veure que el públic és mixt ja és una victòria'. Aquest és precisament un dels propòsits d'aquest nou projecte de l'ATPC, 'Escolta la nostra veu', un documental que han rodat els joves de l'associació en col·laboració amb professionals catalans. El vídeo recull el testimoni d'alguns immigrats del Paquistan que viuen, la majoria, al Raval, i es fixa en les experiències de joves i dones, dos col·lectius poc visibles als mitjans i que normalment són els últims d'emigrar, mesos o anys després d'haver-ho fet el pare de la família.
Aquest projecte, sufragat per la Unió Europea a través de la Secretaria de Joventut de la Generalitat, explica el periple d'arribada, els maldecaps burocràtics per a aconseguir el reagrupament familiar, les dificultats específiques de les dones immigrades i la necessitat d'aprendre el català.

A la presentació del documental hi van participar membres de la comunitat paquistanesa de Barcelona, els integrants del projecte i unes quantes associacions veïnals del Raval."

Text copiat de la web: http://www.vilaweb.cat/noticia/3719893/20100427/veus-paquistaneses-raval.html

Ver veure el documental clickeu el link http://vimeo.com/11236828


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada