divendres, 15 d’octubre del 2010

“Salam al català”, Plataforma per la Llengua

“Salam al català”


El Consell Islàmic i Cultural de Catalunya i la Plataforma per la Llengua van presentar ahir el llibret Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i de parla urdú de Catalunya, una publicació que mostra els vincles entre les realitats islàmica i catalana. El llibret s'ha realitzat amb el suport de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona.

La presentació va tenir lloc a la nova seu del Consell Islàmic i va comptar amb la participació de representants de diverses entitats que han col·laborat en el procés de redacció i difusió de la publicació, coordinat per la Plataforma per la Llengua, com: Huma Jamshed, presidenta de l'ACESOP; Muhammad Iqbal, secretari general del Centre Cultural Islàmic Camí de la Pau i prologuista de la publicació; Mohammad Halhoul, portaveu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya; i Javed Mughal, director del setmanari El Mirador dels Immigrants.

A més d'aquestes organitzacions, també han suport al projecte l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquest llibret, que s'ha editat en versió bilingüe català-urdú, està basat en una publicació precedent destinada a la comunitat islàmica i araboparlant catalana (en català i àrab). La nova publicació té els objectius de mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana, i d'explicar, de manera sintètica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana, per tal d'apropar-la als catalans i catalanes de parla urdú.


Podeu consultar la versió digital a: