diumenge, 25 de novembre del 2012

El ball del Paó a Raval(s) .Info urdú - BTVNOTÍCIES.cat“ A la rambla del Raval, hi ha hagut un acte anomenat ball del Paó,  que ens explica els detalls la senyora Huma, presidenta d’ACESOP.”

HUMA JAMSHED: fundadora d’ACESOP

“ Sovint de petita, a la tardor, a l’escola, en els dies de pluja, les noies jugàvem el ball del paó.

Pel dia internacional de l’immigrant, se’ns va demanar a les dones que presentéssim alguna activitat innovadora que la gent desconegui. Per això vam fer un taller de dansa al Moll de la Fusta de la Barceloneta, durant els actes del dia internacional de l’immigrant. Però algunes entitats pakistaneses ens van criticar molt, pel fet que les dones haguessin ballat en públic.

Però tenint en compte que les festes del Raval són molt conegudes, vam demanar una participación solidaria de totes les dones, per les dones i en especial per les pakistaneses, perquè totes juntes netegem la taca que l’home va fer a les dones, perquè (ella, l’associació)(van dir que: ) havia cobrat de les autoritats per fer-les ballar.

Ara volem presentar el mateix taller com a cultura plena de colors, totes juntes perquè se’ns respecti.

Estic molt agraïda a les senyores Shabana, Tahira Qureshi, i a totes les entitats de dones i en especial a l’exgovernadora civil, la senyora Montserrat García,  Erica Torregossa del PSC, a la regidora de dones del districte, al señor Jordi Galofré, al director de ràdio Pakcelona, Raja Shafig, a Javed Qureshi, al meu marit Jamshed Iqbal i a tots els que han assistit i m’han donat suport.

Em sento amb el suport de la familia i per molts amics i germans meus, i tots estem junts presents per solidaritzar-nos amb les dones, per poder presentar la nostra cultura de forma que sigui respectada.


SHABANA CHOUDHRY: associació Saha

“Avui tots hem vingut convidats per la senyora Huma, ella ens va explicar els fets del taller de dansa que va organitzar, pel dia internacional dels immigrants, i en concret en la dansa que ella representava a un paó.
Surant l’acte, un periodista d’un ciberdiari les va gravar,  i va exposar-les molt negativament en el su web. Jo aquest fet el considero insultant per totes les dones, sobretot les que sacrifiquem el nostre temps i entusiasme per promoure la nostra patria i la nostra cultura.

Aquest mal ús és de molt mal gust, i mai no permetrem a ningú que ens insulti d’aquesta manera. Si algú pensa que només és bona aquella dona, la que va vestida de Shalwar Kamiz, i fa actes religiosos, i si fa una feina social que en realitat és promoure la cultura?. “

  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada