dimarts, 30 de juliol del 2013

Dilluns, 29 de juliol de 2013

Lliurament del premi a Gro Brundtland i Malala Yousafzai

L’acte va tenir lloc divendres 26 de juliol al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Acte de lliurament del premi El cap de l’Executiu ha lliurat el XXV Premi Internacional Catalunya a l’exprimera ministra noruega Gro Brundtland i l’estudiant pakistanesa Malala Yousafzai. L’acte va tenir lloc divendres 26 de juliol al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. A l’acte han assistit també la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el president delegat del premi, Xavier Rubert de Ventós, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, entre altres autoritats. El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment per la Generalitat per distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. El Premi està dotat amb 80.000 euros i l’escultura La clau i la lletra de l’artista català recentment traspassat Antoni Tàpies. El jurat del guardó ha atorgat per unanimitat el XXV Premi Internacional Catalunya a Gro Harlem Brundtland i a Malala Yousafzai per considerar-les “figures emblemàtiques en la defensa dels drets de la dona i la millora de les seves condicions”. En el cas de Brundtland, el jurat ha reconegut la seva capacitat de “connectar salut i medi ambient tant amb la prestació directa de serveis com des de l’àmbit polític i estratègic”. En el cas de Malala Yousafzai, s’ha valorat el fet que hagi estat “lluitant i jugant-se la vida pel dret a l’educació, des de ben petita i en un context molt difícil”.

http://www20.gencat.cat/portal/site/msi-dgac/menuitem.cfb4d0ec869dcac3934fec60b0c0e1a0/?vgnextoid=8d3e09b8aec89210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=8d3e09b8aec89210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default&newLang=ca_ES


 Video de l'acte
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.



http://www20.gencat.cat/docs/msi-dgac/Premi%20Internacional%20Catalunya/pdf/PIC_lliurament_2013.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada