dijous, 28 d’abril del 2011

Visita a A.C.E.S.O.P. de Gloria Redon del Programa de Reagrupació Familiar a l' Estiu Barcelona t' acull

Presentació de: a l' Estiu Barcelona t' acull 2011 a A.C.E.S.O.P.

A través del reagrupament familiar cada any arriben a Barcelona molts joves entre 12 i 18 anys durant el període estival. Aquest joves no es podran escolaritzar fins al mes de setembre, a l’inici del nou curs escolar. El procés de reagrupament familiar és un moment clau en la trajectòria migratòria de les persones. Després d’anys de separació les famílies es retroben en unes circumstàncies diferents, i en el cas dels joves i adolescents, la retrobada és especialment delicada.

En el marc del Programa d’acompanyament al reagrupament familiar de la Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, que té per objecte l’orientació i l’acompanyament a famílies d’origen estranger, en el procés de retrobada i posterior inserció a la societat d’acollida, tot essent les dones reagrupades i els fills i filles, els subjectes prioritaris de les actuacions, s’engega el projecte “A l’estiu Barcelona t’acull”, que es porta a terme amb la col·laboració del Consorci de Biblioteques de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

El Projecte “A l’Estiu, Barcelona t’acull” introdueix als i les joves en la realitat de la seva nova ciutat de residència. Es proporcionen nocions bàsiques de català per tal de facilitar la seva posterior inserció al sistema educatiu. Aquest propòsit és molt profitós per als joves i les seves famílies, així com per a les escoles a les que s’incorporin al mes de setembre i, per tant, molt beneficiós per al conjunt de la societat.


 http://www.bcn.cat/novaciutadania/pdf/ca/Reagrupament_CAT.pdf
http://www6.gencat.net/llengcat/liu/49_24.pdf

Àgata Ylla 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada